Már látszik az uszoda körvonala

Rengeteg feladat zajlik egyszerre az építkezés területén, hogy időben elkészüljön az új létesítmény. A gyorsan változó terepen már elkezdett kialakulni az úszóaréna vonalvezetése.

Az alapépület és a csatornavédelem cölöpözési munkáig gyakorlatilag befejeződtek.

Tovább halad az árvízvédelmi vonal építése, jelenleg a réselési munkákat hajtják végre. Ennek köszönhetően a gátszerkezet vízáteresztő képessége jelentősen csökken, ezáltal nem képződik a mentett oldalon buzgárosodás. A réselést követően kerülnek fel a korszerű mobil gátrendszer elemeit fogadó szerkezetek, így árvízkor azonnal felállítható lesz egy mobil gátrendszer.

Kialakult az épület alatti szivárgó rendszer, ami megvédi a növekvő talajvíztől az uszoda alaplemezét. Az alaplemez és a felmenő szerkezetek betonozása is elkezdődött. A versenymedence alatti tartószerkezet épül, ahova a medence gépészete kerül. Ez a medence alatt helyezkedik el, annak közvetlen közelében. Emellett elhelyezésre került az alapföldelés és a villámvédelem.

Messziről látni már a helyszínen felállított négy darut, mely a monolit szerkezet munkáiban vállal jelentős szerepet, anyagmozgatásra és betonozásra egyaránt használják ezeket.

Épül az a teherbíró szerkezet is, ami a sérülékeny csatornák védelmére szolgál. Ez az a lemezszerkezet, ami a cölöpökre jutó terhelést adja át a talaj felé. Így elkerülhető a csatornák statikus és dinamikus hatások által keltett szerkezetkárosodása.


Rendszerüzenet