Öt hónappal a kezdés után

Madártávlatból látszik igazán mennyire gyorsan változik a 2017-es FINA világbajnokság egyik fő helyszínéül szolgáló új uszoda környezete. Az első öt hónap eredménye ezen a légi felvételen magáért beszél:


Elkészültek a Dagály Úszóaréna versenymedence és ugrómedence alaplemez munkálatai, az oldalfalak betonozása folyik speciális betonreceptúra alapján. Emellett az uszoda technológiai kiépítése szintén megkezdődött, köztük a befúvó csőhálózat és a habosító rendszer, melyek majd az ugrók vízbe érkezésének becsapódási körülményeit javítják.

Már az ötödik daru is munkába állt, ami a felfele haladó szerkezetek építésében veszi ki szerepét.

Az épület majdani acél tetőszerkezetét tartó négy vasbeton főmag közül kettő már áll, hamarosan a harmadik is elkészül. Egy-egy 27 méteres torony non-stop munkavégzés mellett, kevesebb mint két hét alatt készül el. A rendkívül jól összehangolt folyamatoknak és a különleges csúszózsalus technológiának köszönhetően, naponta három métert tud nőni. Az első ilyen mag munkáit megörökítő timelapse videó megtekinthető:


Gyakorlatilag befejeződött a gát réselési munkája, így elindulhatott a szögtámfal építése és a mobilgát talplemezeinek elhelyezése a fejgerendába. Ez a folyamat rendkívül nagy méretpontosságot igényel.


Rendszerüzenet