Ez egyszerűen lenyűgöző

Ismét Magyarországra látogatott a FINA vezetők delegációja, akik programsorozatuk egyik elemeként körbejárták a Dagály Úszóaréna építkezését. Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Fodor Tamás a kivitelezésért felelős KKBK projektvezetője, illetve a Market Építő Zrt. vezetője, Scheer Sándor kalauzolta végig az építkezésen.

A nemzetközi szövetség tisztviselői rendkívül elismerő szavakkal méltatták az ott látottakat:

„Ez egyszerűen lenyűgöző! –mondta Julio C. Maglione. „El sem akarom hinni, hogy ennyi idő alatt ennyi mindent csináltak” – tette hozzá a FINA elnöke.

Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója szerint: "Sok létesítményben jártam már, de ilyen sebességgel még egy sem épült. Örömmel látom, hogy hatalmas a medencetér, az ilyen helyeken lehet igazán nívós világeseményeket rendezni.”

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke pedig egyszerűen csodásnak nevezte a látottakat: „Valahányszor itt járunk, és látjuk ezt a csodát, mindig az fut át rajtam: már nem éltünk hiába. Ennél többet aligha tehettünk a magyar úszósportért, a jövő nagy sikereiért. A világbajnokság tizenhat napig tart, ez az uszoda viszont több emberöltőn át lesz fantasztikus versenyzők otthona.”

A Dagály Úszóaréna építkezése nagyon jó ütemben halad:

  • Elkészült az új mobil gát falrendszer és a monolit vasbeton támfalrendszer
  • Kiépült a szivárgórendszer
  • Az alapépület cölöpözése teljesen elkészült
  • A monolit vasbeton szerkezetek 80 százalékban elkészültek
  • Befejeződtek a lelátók előregyártott vasbeton elemeinek elhelyezése a medencetéri szinten
  • Felépültek a földszinti falazott szerkezetek
  • Építés alatt van a tető acélszerkezete
  • Megkezdődtek a szakági szerelések

Az építkezés hivatalos fotósának, Molnár Péternek köszönhetően különleges panorámaképekkel bárki „körbejárhatja” az építkezést:

Medencetér: http://panorama.molnarpeter.hu/Dagaly_2016_01_28_1_logo/

Torony: http://panorama.molnarpeter.hu/Dagaly_2016_01_21_2/
Rendszerüzenet